Commission setting problem

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by Avatar Kelanvest SB 3 months ago.

  • Author
    Posts
  • #71631
    Avatar
    Kelanvest SB
    Participant

    I’ve updated everything to latest version.

    I’ve added codes in child theme that my transaction fee (5%) should include shipment. But still it doesn’t count it.

    I assume item $6, shipping $10, fee 5% –> so admin get $16*0.05= $0.8, vendor get $16-0.8 = 15.2 (shipping by vendor). Is it correct?

    Can you teach me how to fix it?

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
  • #71762
    Avatar
    Kelanvest SB
    Participant

    OK I found the solution. Solved.

    The shipping option must come from the vendor store. Previously the shipping I set from admin site.

  • #72065
    Avatar
    fernandobrenes
    Participant

    Hi @Kelavest

    I’m having the same issue however, could you please explain this: “The shipping option must come from the vendor store. Previously the shipping I set from admin site.”

    Can you provide me a screenshot to see where you set this?
    Thank you,
    Best Regards

  • #72240
    WCFM Forum
    WCFM Forum
    Keymaster

    HI,

    You have to setup store shipping – https://wclovers.com/knowledgebase/wcfm-marketplace-store-shipping/

    Thank You

  • #72242
    Avatar
    fernandobrenes
    Participant

    Hi,

    Unfortunately, I already did.

    Please see

    https://wordpress.org/support/topic/shipping-cost-goes-to-vendor/#post-11726175

    Best regards

  • #72506
    WCFM Forum
    WCFM Forum
    Keymaster

    Hi,

    I think, shipping cost package is no generating for vendor, so it’s not visible to vendor and cost is not considering.

    Can you please show me screenshot for “Order 2409” details from wp-admin -> WooCommerce -> Orders

    Between, do you have any third party shipping plugin?
    If yes, then please disable that and check once.

    Thank You

  • #72527
    Avatar
    Kelanvest SB
    Participant

    If you are logging in as an admin, go to Vendor -> select a vendor -> enable shipping & set shipping fees.

    Remember the two short codes.

    I had spent whole 2 days in troubleshooting this issue. Hope it helps.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.

You must be logged in to reply to this topic.